Нови дерматологични продукти, отговорност на фирма Борола

През месец април 2016 година завърши споразумението между двете световно известни фармацевтични компании Лео Фарма и Астелас, в резултат на което Лео Фарма придобива дерматологичното портфолио на Астелас, което включва лекарствени средства и козметика за лечение на екзема – Protopic®, акне – Zineryt® и др. кожни заболявания. Лео Фарма следва визията си повече хора да постигнат здрава кожа.

Като партньор на Лео Фарма за България, от 01.10.2016 г фирма Борола приема грижата и за дерматологичните продукти на Астелас у нас, с което се оформя като сериозна дерматологична компания с цялостни решения за социално значими хронични кожни заболявания, каквито са псориазис и екзема.

Новите дерматологични продукти, отговорност на фирма Борола са:

Protopic®  /  Zineryt®  /  Locoid Crelo®  /

Locoid Lipocream®  /  Lipobase®  /  Nanobase®  /

 

Продуктите са подходящи за приложение при различни кожни заболявания – екзема, атопичен дерматит, акне и за възстановяване на кожната бариера при суха, чувствителна и дехидратирана кожа.

Лео Фарма предлага решения за пациентите с кожни заболявания в повече от 100 страни по света. Продуктите Daivobet®, Fucidin®, Fucidin® H и Fucicort® са добре познати сред лекари, фармацевти и пациенти. С добавяне на новото дерматологично портфолио, Лео Фарма предоставя богат избор от продукти и цялостно решение за екзема и псориазис, кожни инфекции, акне и затвърждава позицията си на световен лидер в дерматологията.

Фирма Борола като дългогодишен партньор на Лео Фарма също се оформя като компания, лидер в областта на дерматологията и дермокозметиката (lekzema.com,psoralek.com).

Protopic® 0,03% ointment 10 g

Protopic® 0,1% ointment 10 g

Protopic® се използва за дългосрочно лечение на умерен до тежък атопичен дерматит (екзема) при възрастни и деца над 2 годишна възраст.

Locoid Crelo® (hydrocortisone butyrate 0,1%) cutaneous emulsion 30 g

Locoid Lipocream®  (hydrocortisone  butyrate  0,1%)  cream  30  g

Locoid се използва за лечение на повърхностни кожни заболявания, придружени със сърбеж,зачервяване или лющене на кожата.

Продуктите съдържат повече мазнина от обикновен крем и затова са специално подходящи при кожни заболявания със суха кожа или смесени – от части суха и от части влажна кожа.

Zineryt® powder + solvent (erythromycin + zinc acetate dihydrate) 30 ml

Zineryt се използва за лечение на умерено до тежки форми на акне, за които локалното лечение без антибиотици не води до резултати или не се понася.

Nanobase® cream 30 g

Специален крем за възстановяване на кожната бариера, особено подходящ за състояния на суха кожа с нарушеназащитна функция на кожата, като например при екзема, псориазс и други възпалителни дерматози.

Lipobase® cream 100 g

Eмолиент от типа емулсия масло във вода  (70% липиди и 30% вода). Използва се като омекотяващ крем за предпазване и грижа за суха, чувствителна и обезводнена кожа, допълнение към лечението

 

За допълнителна информация ние сме на Ваше разположение!

С уважение, Медицински отдел Борола

 

Borola