Showing all 11 results

Гастроентерология

Храната е безценен източник на жизненоважни за организма хранителни вещества, като белтъци, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи и др. Чрез храната се доставя така необходимата за всички клетки енергия. По своята същност храносмилането е сложен ензимен процес. В различните отдели на храносмилателната система храната претърпява механични и химични промени.

Храносмилателната система представлява поредица от кухи органи, свързани в дълга, извиваща се тръба. Тя започва от устната кухина, стига до ануса и включва хранопровода, стомаха, тънките и дебели черва. Черният дроб, жлъчката и панкреаса са също част от нея. В слюнката, стомашния, панкреатичния и чревния сок се съдържат храносмилателни ензими, без които процесът на храносмилане би бил невъзможен.

За доброто усвояване на хранителните вещества голямо значение има и т. н. полезна чревна флора. Това са микроорганизми, които нормално обитават долната част на храносмилателната ни система (тънки и дебели черва).

Съществуват много видове заболявания на храносмилателната система, като гастрит, диария, ентерит, колит, хепатит и други. Симптомите им са разнообразни и в зависимост от проблема. Употребата на антибиотици, диетични грешки, стресът и инфекциите са четирите основни фактора, които водят до сериозно нарушение в баланса между полезна и вредна микрофлора.

Пробиотиците са полезна микрофлора, представена от млечно-кисели и бифидо-бактерии. Приемът им възстановява нормалната чревна флора и функцията на чревната имунна бариера. Пробиотиците подпомагат целия процес на храносмилане и потискат прекомерното размножаване на болестотворни микроорганизми в храносмилателната система.

Антиоксиданти и витамини

Imuflam

Гастроентерология

Imunobor Cat’s Claw

Гастроентерология

Imunobor Beta Glucan

Гастроентерология

Imunobor®

Гастроентерология

Imunobor® Biotic

Гастроентерология

Lipibor®

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Forte

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Zn Se Vitamin C

Антиоксиданти и витамини

Folivit® Fero

Антиоксиданти и витамини

Мahmurlek®