Показване на 6 резултата

Онкология

Клетките са градивните елементи на тялото. Във всеки един организъм ежедневно загиват голям брой клетки, като едновременно с това те се заменят с нови. Това е естествен физиологичен процес на клетъчно делене, благодарение на който се поддържат функциите на съответните тъкани и органи. Понякога обаче този процес протича по неправилен начин. Клетките започват да се делят неконтролируемо, дори когато организмът не се нуждае от тях, като същевременно старите клетки не загиват. Постепенно се образува маса от клетки, която се нарича тумор.

Имунната система има съществено значение върху контрола на деленето на клетките, благодарение на лимфоцитите и НК клетките, които ги разпознават и унищожават. При отслабена имунна защита обаче този контрол е невъзмножен.

Причините за стартиране на процеса на неконтролируемо делене на клетките в тялото може да бъдат най-различни – химични и механични въздействия, радиокативни и ултравиолетови облъчвания, наследствени фактори и много други.

По своята същност туморните образувания се разделят на доброкачествени и злокачествени. Основната разлика между тях е, че доброкачаствените тумори не се разпространяват в други органи и тъкани, а се локализират на определено място, докато злокачествените имат силно изразена способност да метастазират и по кръвен или лимфен път да попадат на други места в тялото.

Съществуват различни видове рак, като обикновено наименованието се определя от мястото на първоначално развитие – рак на белия дроб, рак на гърдата, рак на панкреаса и др. Симптомите и лечението зависят от вида рак и в какъв стадий е той. Лечебните планове могат да включват хирургическа намеса, облъчване и/или химиотерапия. Понякога се използват алтернативни лечебни методи за облекчаване страданието на тези пациенти.

Гастроентерология

Imunobor Cat’s Claw

Гастроентерология

Imunobor Beta Glucan

Гастроентерология

Imunobor®

Гастроентерология

Imunobor® Biotic

Антиоксиданти и витамини

Neostat®