Показване на 9 резултата

Очно здраве

Офталмологията изучава болестите на зрителния анализатор и тяхното лечение. Чрез зрението постъпва около 75% от цялата сетивна информация. Благодарение на зрението ние можем да възприемаме информация от околния свят – да се ориентираме за формата на предметите, тяхната големина и отдалеченост, техния цвят и степен на оцветеност.

Зрението може да бъде увредено както от редица външни въздействия, така и от напредване на възрастта. Най-честите очни заболявания са макулната дегенерация, катарактата (или т.н. „перде“), глаукома, диабетна ретинопатия, и др. От външните фактори с най-голямо значение са UV лъчи, слънчеви лъчения и работата с компютър. Дегенеративни заболявания, като диабет и хипертония също може да увредят зрението. Не на последно място е недостигът на основни очни пигменти – лутеин и зеаксантин, както и витамини и минерали. Според различни проучвания тютюнопушенето също влияе отрицателно върху зрението.

Някои от рисковите фактори, които водят до проблеми със зрението може да бъдат избегнати. Това са спиране на пушенето, контролиране на кръвното налягане, повече движение.

Трудно и почти невъзможно обаче е да се избегнат повечето от рисковите фактори. Работата с компютър присъства почти във всяка една област. Напредването на възрастта е процес, който не може да бъде предотвратен. Професии, като тези на актьорите, офталмолозите, шофьорите и др. са свързани с интензивно осветяване на очите, което в последствие води до тяхното увреждане.
Програма Окомед и включените в нея продукти Ви помагат в борбата с очните проблеми!

Антиоксиданти и витамини

Ocolut Combi

Антиоксиданти и витамини

Оcolut® Duo

Антиоксиданти и витамини

Оcolut®

Дерматология

Entan®

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Forte

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Zn Se Vitamin C

Антиоксиданти и витамини

Neostat®