Показване на 12 резултата

УНГ

Информацията, която получаваме чрез слуховия анализатор заема второ място по значение в сложния анализ, който извършват сетивата ни на различни предмети и явления от външната среда. Важно значение има и вестибуларния апарат, чрез който получаваме информация за позицията и движенията на главата в пространството. Той ни осигурява пазенето на равновесие.

Почти няма човек, който поне веднъж да не е имал световъртеж или замаяност. Тези симптоми може да се дължат на заболявания на вестибуларния апарат или в по-редки случаи на понижено кръвно налягане, промени в нивата на кръвната захар, смущения във функцията на щитовидната жлеза, анемия и др.

Различни състояния може да засегнат слуха Ви или равновесието. Ушните инфекции са сред най-честите заболявания при бебета и малки деца. Шумът – бучене в ушите, може да бъде резултат от силни шумове, като страничен ефект от някои лекарства и др. Миниеровият синдром може да е резултат от проблем с вътрешното ухо и вестибуларния апарат, като най-характерните му симптомите включват шум в ушите, световъртеж, замайване и гадене. За съжаление много често ушните заболявани водят до проблеми със слуха и дори глухота.

Не са редки случаите, при които възпалителните процеси на горните дихателни пътища, като ринит, синузит, фарингит, тонзилит и др. може да доведат и до ушни инфекции. Причината е, че т.н. евстахиева тръба свързва средното ухо с глътката, поради което вирусите и бакериите лесно проникват и в ушите.

Детско здраве

Imunobor Protect

Детско здраве

Imunobor® Kids

Дерматология

Entan®

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Forte

Антиоксиданти и витамини

Oxybor® Zn Se Vitamin C